Traditionell Fettsugning

Kategori:
 • Beskrivning

  Fettsugning – Advanced Laser Lipo även kallat “Smartlipo” har utvecklats kraftigt och nu kräver mycket lite invasiva ingrepp för effektiv fettreducering och kroppsskulptering.

  Fettsugning – Advanced Laser Lipo även kallat “Smartlipo” har utvecklats kraftigt och nu kräver mycket lite invasiva ingrepp för effektiv fettreducering och kroppsskulptering. Genom användning av den mest kraftfulla Diode-lasern för fettsugning, som är tre gånger så kraftig som första generationens laser, Nd: Yag laser, kan Advanced Laser Lipo verkligen göra skillnad för hur du ser på din kropps form och kontur.

  Avancerade laserfibrer injiceras genom en smal kanyl där den senaste fiberoptiken guidas till att slå sönder fettcellen och effektivt smälta fettet, medan den unika laserenergin absorberas av omgivande vävnad och förhindrar brännskador och blåsor. Det smälta fettet kan sedan enkelt absorberas av kroppen eller tas bort genom att det sugs ut, det beror på ditt behandlingsområde. Efteråt kan du omedelbart återgå till dina normala sysslor, återhämtningstiden är väldigt liten. Det här avancerade men säkra ingreppet kan behandla små områden med fettdepåer såsom hakan, armarna och knäna som tidigare varit omöjliga att behandla. Det krävs bara en enda behandling som tar 60-90 minuter. Advanced Laser Lipo har också reducerat behandlingstiden för större områden som mage och lår.

  Tekniken

  Traditionell fettsugning
  Fettsugning är en av anledningarna till att plastikkirurgin blivit så populär de senaste åren. Ett rutinmässigt plastikkirurgiskt ingrepp, som fettsugning numera är, kan effektivt förbättra en persons utseende, form och profil. Även om fettsugning innebär att man tar bort fettdepåer och skulpterar om kroppen är det dock viktigt att notera att fettsugning inte är en bantningsmetod. Det är en plastikkirurgisk kroppsskulpteringsmetod som kan utföras på magen, armarna, ryggen, rumpan, ansiktet, höfterna, halsen och låren.

  Även om många ser på fettsugning som ett nytt fenomen, utvecklades metoden redan under sent 1960-tal. Under den tiden vidareutvecklade europeiska kirurger det medicinska fältet genom primitiva skrapningstekniker. Den första fettsugningen utfördes 1974 och var en succé. Till skillnad från andra kirurgiska tekniker vid tiden, skapade fettsugningen en slätare look som skulpterade kroppen på ett nytt sätt. Sedan dessa har fettsugningen utvecklats och blivit det vanligaste kosmetiska ingreppet i vår tid. Fettsugning är en effektiv behandling som fungerar genom att reducera fettdepåer och omskulptera din kropps konturer. Det kommer att få dig att se bättre ut än någonsin!

  Även om behandlingen omformar din kropp är det viktigt att komma ihåg att fettsugning inte förbättrar celluliter eller bristningar. Fettsugning kan dock effektivt användas för att reducera manliga bröst (gynekomasti) eller för att ta bort fettumörer. Men trots dess enorma popularitet kan fettsugning inte rekommenderas till alla och behandlingen har lång återhämtningstid pga svullnad, blånad och blödning. Ingreppet kan också vara mycket traumatiskt för kroppen och man behöver ibland ligga på sjukhus i mer än en vecka.

  Advanced Laser Lipo

  Många kvinnor och män lever upptagna liv där de kombinerar jobb och familj med sociala aktiviteter. Detta i kombination med föränderliga tider gör att människor vill se bättre ut och också få en bättre självkänsla.

  Tekniker för kroppsskulptering, fettsugning och laserfettsugning har snabbt blivit allt mer populärt. Det är också behandlingar som är revolutionerande och tar bort fett på ett sätt som du kan både se och känna. Om du söker den allra senaste och banbrytande högeffektiva teknologin, som dessutom är betydligt effektiv och säker, är detta definitivt någonting för dig.

  Laser har rutinmässigt använts inom urologi, gynekologi och plastikkirurgi I mer än tio år. Avancerad laserfettsugning är annorlunda eftersom den använder varsamt kalibrerad laser för att smälta fettdepåer genom hudens översta lager. Lasern slår sönder fettcellerna och den oljiga och flytande vätska som blir resultatet kan sedan sugas ut genom ett litet hudsnitt. Lasern kan också täppa till blodkärl, vilket ger mindre svullnad, blödning och blånad jämfört med traditionell fettsugning. Forskning har visat att väldigt lite, eller inget, av det smälta fettet reabsorberas av kroppen vid en sådan här behandling. Eftersom ingreppet kräver så lite kirurgi kan patienten se resultat snabbare och överhuvudtaget uppleva färre komplikationer. Dessutom krävs bara lokalbedövning, medan en traditionell fettsugning kräver narkos.

  Eftersom patienten inte är helt nedsövd är ingreppet förenat med mindre risk och återhämtningstiden är inte alls lika lång. Diode Laser gör att behandlingen är skonsammare för kroppen då energin är riktad mot fettcellerna utan att värma upp omgivande vävnad. Den här teknologin gör att kirurgen kan använda kontinuerlig vågenergi istället för mindre, vilket gör att energin som träffar fettcellen är kraftigare. Den kraftigare energi gör att kirurgen varsamt kan navigera genom vävnaden snarare än att slita, vilket innebär betydligt mindre blödningar, blånad och obehag jämfört med andra ingrepp.

  Operationstekniker

  En väldigt smal kanyl, ungefär 1.0 mm till 2.0 mm i diameter, innehållandes laserfiber injiceras i huden. Kanylen förs sedan väldigt varsamt fram och tillbaka och avger laserenergi till fettcellerna, vilket gör att de förstörs och lätt kan dräneras eller sugas upp. Laserenergin interagerar också med dermis, vilket gör att kollagenet krymper. Eftersom kanylen är så liten blir ingreppet inte fullt så invasivt som det skulle kunna vara och det är också skälet till att operationen kan göras under lokalbedövning. Laser gör att små blodkärl omedelbart koagulerar vid kontakt, något som resulterar i att patienten blöder mindre, svullnar mindre och får färre blodutgjutelser på huden. Dessutom blir återhämtningstiden kortare jämfört med traditionell fettsugning. Eftersom det inte är nödvändigt med narkos är ingreppet väldigt säkert och biverkningarna minimala.

  1. En lämplig kandidat för avancerad laserfettsugning är generellt någon som:
  2. Är vid god hälsa, motionerar regelbundet och är normalviktig eller däromkring.
  3. Har ett eller flera områden med lokala fettdepåer som inte har svarat på diet och träning.
  4. Störs av dessa fettdepåer och är motiverad att bli av med dem för alltid.
  5. Din läkare kommer att gå igenom både fördelar och risker med dig under konsultationen. Han kommer att bedöma huruvida du är en lämplig kandidat baserat på din medicinska historia. Han kommer också att klargöra vad ingreppet kan hjälpa dig med.
  6. Laserfettsugning kan vara rätt för dig om:
1. Du inte har tid över till återhämtning. Patienter som genomgår laserfettsugning återvänder vanligtvis till jobbet en till två dagar efter operationen.
  7. Du arbetat hårt för att äta rätt och träna, men fortfarande inte kan bli av med “kärlekshandtagen” eller andra fettdepåer som du anser vara missprydande. Fett och/eller fettvävnad kan vara mycket svårt att bli av med enbart genom rätt kost och träning.
  8. Du söker ett ingrepp som är godkänt både i Europa (CE) och USA (FDA).
  9. Du inte vill få slapp hud som ett resultat av ingreppet. Många patienter som genomgår en traditionell fettsugning märker att deras hud inte kan anpassa sig till deras nya, slankare kropp. Dessa patienter måste ofta genomgå hudlyft som kan leda till ärr, vilket gör själva fettsugningen värdelös. Genom att dra omgivande vävnad inåt kan Diode laserteknologin bearbeta de under hudlagren och helt och hållet eliminera risken för efterföljande slapp hud.
  10. Du söker en mer kostnadseffektiv behandling än traditionell fettsugning.
  11. Du vill ha permanenta resultat. När fettet en gång tagits bort från ett visst område på kroppen, kommer det aldrig tillbaka. Om du går upp i vikt senare i livet kommer detta fett att sätta sig på andra delar av kroppen.

  Dessa riktlinjer ersätter inte en individuell konsultation och du bör ha realistiska förväntningar kring hur ingreppet kan hjälpa just dig och dina problem. Advanced Laser Lipo är verkligen svaret du letar efter om du söker fettreducering som innebär minmal kirurgi. Det är det bästa alternativet för patienter som vill se bättre ut och känna sig bättre utan smärtsamma och kostsamma operationer.

  Behandlingsområden

  Avancerad laserfettsugning är ett ingrepp där en kanyl förs in i fettdepån och följs av tändning av en kontrollerad laser som emulsifierar adipocyterna (fettcellerna). Betydande fettreducering i det behandlade området blir synlig omedelbart. Dessutom leder värmen som lasern avger till märkbar hudåtstramning. Avancerad laserfettsugning kan utföras på ridbyxlår, benen, kärlekshandtagen, halsen, armarna, magen och andra problemområden. Laserfettsugning behandlar alla områden som traditionell fettsugning behandlar.

  Särskilt lämpliga områden för laserfettsugning:

  • Ansiktet
  • Ryggen
  • Venusberget
  • Brösten (gynekomasti)
  • Låren (ridbyxlår)
  • Höfterna
  • Skinkorna
  • Knäna
  • Överarmarna
  • Hakan
  • Kinderna
  • Halsen

  Avancerad Laserfettsugning har designats för att eliminera de fettdepåer som annars är svåra att behandla och/eller träna bort. En laserfettsugning kan mycket snabbt emulsifiera fettcellerna och ta bort det överflödiga fettet för en mer konturerad och skulpterad kropp.

  Säkerhet och komplikationer

  Avancerad laserfettsugning är ett extremt säkert ingrepp. Traditionell laserfettsugning godkändes av FDA i november 2006 och Advanced Laser Lipo i april 2008. Någon allvarlig och/eller livshotande komplikation har aldrig rapporterats från patienter som genomgått något av ingreppen. Advanced Laser Lipo utförs under lokalbedövning – risken för komplikationer är mycket större vid narkos. Tusentals människor har genomgått behandling sedan den lanserades i Europa 2007 och det har visat sig att Advanced Laser Lipo är en av de mest säkra plastikkirurgiska behandlingar som finns. Det är t ex säkrare än traditionell fettsugning eftersom blödningen är minimal, inga stygn eller operationssnitt kan bli infekterade och man behöver inte ligga kvar på sjukhus under någon längre tid. Advanced Laser Lipo är ett ingrepp som görs inom öppenvården och det är en av de säkraste plastikkirurgiska behandlingar som finns. Och dess popularitet bara ökar.

  Återhämtning

  Efter en traditionell fettsugning kan det ta veckor, eller till och med månader, av smärtsam återhämtning och läkning och under tiden kan röra dig högst begränsat. Med Advanced Laser Lipo är återhämtningstiden snabb och relativt smärtfri. De flesta återvänder till sina arbeten efter en till två dagar. En patient som genomgått behandling med Advanced Laser Lipo påbörjar sin korta läkning så fort de nått uppvakningsområdet. Eftersom patienten inte är sövd slipper man också illamående, yrsel och sömnighet. Läkare uppmanar normalt patienten att gå hem efter någon timme vilket är en revolution jämfört med det trauma kroppen utsätts för vid en traditionell fettsugning. Efterspelet efter en traditionell fettsugning kan innebära flera dagar i sängen på kliniken eller på sjukhus.

  Din läkare kommer att ge dig specifika instruktioner för hur du ska ta hand om dig själv under återhämtningstiden. Om det är nödvändigt kan du få ett recept på smärtstillande och antibiotika. Du kommer också att få med dig kompressionsbandage vilket är en viktig del av läkningsprocessen. Förutom att de främjar läkningen kan de också förhindra blodproppar. Målet under återhämtningstiden är att uppnå bästa möjliga resultat och samtidigt minimera risken för infektion. Infektion kan bli den största risken under återhämtningen. Det kan leda till oattraktiva ärr, allvarlig sjukdom och till och med döden. Dessa sällsynta och oförberedda komplikationer är ovanliga och risken minskar dramatiskt med laserfettsugning. Snabb återhämtning är det främsta målet med Advanced Laser Lipo. Det är dock mycket viktigt att ingreppet övervakas av proffs, vilket kommer att öka dina chanser till slät och frisk hud utan ärr. Lätt blånad och domningar kan förekomma omedelbart efter behandling, men detta borde försvinna inom några dagar, om inte inom några timmar. Svullnaden går ner inom någon vecka. När svullnaden väl försvunnit är du färdigläkt och kommer att se resultat.

  Postoperativ vård

  Med Advanced Laser Lipo kommer din återhämtningstid att börja så fort operationen är klar. Först kommer du att eskorteras till ett återhämtningsrum, där din läkare kommer att gå igenom ingreppet och ge dig instruktioner kring hur du ska ta hand om dina sår. Generellt kan du åka hem efter två timmar. Du kommer att behöva följa dina instruktioner noggrant när du väl är hemma. Du kommer också att få med dig kompressionsbandage som är en mycket viktig del i läkningsprocessen. De skyndar på läkningen genom att förhindra vävnadsförskjutning. Bandaget kan också förhindra blodproppar.

  Efter operationen kommer din läkare förmodligen be dig att röra lite på kroppen under de närmaste dagarna. Detta eftersom det är viktigt att få igång cirkulationen. Du bör dock fortfarande ta det lugnt. Kom ihåg att undvika antiinflammatoriska läkemedel eller blodförtunnande medel som t ex Aspirin. Man rekommenderar också att du inte röker under de första dagarna. Läkningen efter Advanced Laser Lipo sker i olika etapper. Först är du lätt blåslagen och upplever domningar i området. Dessa bieffekter borde försvinna efter några dagar, om inte timmar. Svullnaden kommer att lägga sig inom en vecka. Efter en vecka kommer du att kunna återgå till dina normala aktiviteter. Efter att svullnaden försvunnit anses du ha läkt och du kommer att se resultat av behandlingen. Din läkare kommer att kalla dig till återbesök där du kommer undersökas för att säkerställa att du läker som du ska. Det är viktigt att du går på återbesöken då de är till för att se till att du inte får fula ärr eller utvecklar någon infektion. De flesta patienter känner sig helt normala igen efter några månader.

Nooshin Zakerkish

Nooshin Zakerkish

Medical doctor

MD Nooshin Zakerkish är en av landets ledande injektionsspecialister och expert på trådlyft. Hon har utformat egna tekniker inom injektion för att framhäva kundernas bästa sida på ett så naturligt sätt som möjligt.

MD Nooshin Zakerkish specialiserade sig inom estetisk medicin genom Inject Academy och American Aestetic Association (AAA) samt genom utbildningar via workshops och interna utbildningar.

Medical doctor Nooshin Zakerkish är verksam både i Sverige i Norge. Hon började sin bana inom gynekologisk kirurgi vid Universitetssjukhuset Karolinska Huddinge.