Hudbristningar

Bristningar uppstår ofta då huden sträckts ut snabbare än den hunnit växa till sig och anpassa sig, vid till exempel volymökning av underliggande muskulatur, fett eller annan vävnad. De vanligaste ställena hudbristningar sitter på är på höfterna eller låren.Det är vanligast att det är kvinnor som får hudbristningar, framförallt på grund av de hormonomställningar som sker i en kvinnas kropp genom livet, så som när unga kvinnor går igenom puberteten och får kvinnliga former och vid graviditet. Även viktuppgång och viktminskning är en vanlig orsak till hudbristningar. Det är även inte ovanligt att män får bristningar, framförallt vid viktuppgång, men även hos kroppsbyggare, där huden blivit övertänjd av snabb muskeltillväxt.

Hur ser en hudbristning ut?

En hudbristning ser först vanligen ut som ett tunt rött streck (”striae rubra”). Efterhand som huden spänns ut, av graviditet eller viktuppgång, blir strecken allt bredare. Färgen på en hudbristning kan dock variera och de kan skifta ifrån rosa, rött till ljuslila eller mörklila. Färgen på bristningen bleknar allt eftersom och med tiden brukar hudbristningen bli missprydande vit eller gråvit i färgen (”striae alba”). Även strukturen på huden förändras, huden blir insjunken och får en annan yta.

De vanligaste platserna en hudbristning förekommer på är, som tidigare nämnt, på höfterna eller låren, men det finns även andra ställen på kroppen där hudbristningar kan uppkomma. Dessa är bland annat:

  •       På buken
  •       På magen
  •       På höfterna
  •       På brösten
  •       På rumpan
  •       På låren

Rekommenderad behandling:
Med Dermapen kan du återställa dina hudskador och avlägsna dina hudbristningar, oavsett om hudbristningarna är gamla eller nya.

BOKA TID

Behanding

HudbristningarBOKA TID


KONTAKTA OSS
Telefon: 08-411 30 45 E-post: info@klinikestetik.se Kungsgatan 37, Stockholm

Öppettider
Mån-Fre: Kl.09.00 - 18:00
Lördagar: kl.10:00 - 14:00

NYHETSBREV

FÖLJ OSS

Följ oss ifall du är nyfiken på vad som händer bakom kulisserna eller om du t.ex. vill vara först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden!

© Klinik Estetik AB