Rosacea

Rosacea är ett kroniskt och inflammatoriskt tillstånd i huden som i regel drabbar vuxna över 30 års ålder. Studier visar att upp emot 10% av alla skandinaver lider av rosacea i en eller annan form. Trots det är kunskapen om rosacea väldigt liten.

De vanligaste symptomen på rosacea är finnar, knottror, rodnader och ytliga blodkärl, men ibland utvecklas detta även till inflammatoriska utslag. Dessa är vanligtvis lokaliserade på näsa och kinder, men kan även uppstå på övriga områden i ansiktet, såsom i pannan eller runt ögonen. Perioral dermatit anses vara en variant av rosacea där utslagen är lokaliserade runt munnen.

Orsaken till rosacea beror på en inflammation som troligtvis uppkommer till följd av förändringar i blodkärlen. Det finns även en ärftlig komponent i uppkomsten och ett flertal andra yttre faktorer som har stor inverkan, såsom stress, sol och vind, koffein, läkemedel, alkohol, starkt kryddad mat samt vissa kosmetika.

Rekommenderad behandling:
• Dermapen
BOKA Kostnadsfri konsultation

BOKA TID

Behanding

RosaceaBOKA TID


KONTAKTA OSS
Telefon: 08-411 30 45 E-post: info@klinikestetik.se Kungsgatan 37, Stockholm

Öppettider
Mån-Fre: Kl.09.00 - 18:00
Lördagar: kl.10:00 - 14:00

NYHETSBREV

FÖLJ OSS

Följ oss ifall du är nyfiken på vad som händer bakom kulisserna eller om du t.ex. vill vara först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden!

© Klinik Estetik AB