Slapp Hud

Hur vi åldras beror delvis på våra genetiska förutsättningar. Åldrandet kombinerat med miljö- och livsstilsfaktorer gör att viktiga processer och funktioner i huden går långsammare. Det är detta som orsakar de tydligaste tecknen på åldrande: volymförlust, rynkor, en minskad densitet och lyster.

Ibland är den svårt att beskriva, men volymförlusten är mycket vanlig och förändrar strukturen och formen på hela ansiktet. Den kan också ibland betecknas som slapp hud, förlust av konturer, kycklingskinn eller “att se slapp ut” vilket ofta förknippas med ett negativt utseende.

För varje år som går sker en strukturell förändring av alla hudlager. Formen på hela ansiktet förändras med tiden och kan förklaras av volymförlusten. Förutom det kronologiska, interna åldrandet bidrar de processer som leder till en förlust av volym på en mängd olika faktorer, både interna och externa, som exempelvis livsstil och hormonella förändringar.

Hormonella förändringar
En relevant intern faktor är den hormonella förändringen. I puberteten är östrogennivåerna höga och ansiktet har full volym. Med åldern sjunker hormonnivåerna och antalet och storleken på de volymgivande cellerna i huden minskar. Framför allt i klimakteriet upplever kvinnor en förändring av hormonbalansen.

Livsstil
Som en del av hudens allmäna åldrande orsakas en volymförlust även av samma externa livsstilsfaktorer som bidrar till rynkor och en förlust av densitet och lyster. Dessa omfattar:

  • Rökning: Nikotin och kemikalier i cigaretter minskar ytterligare kollagenet i huden.
  • Sol: Om du är för länge i solen kan det bidra till ökade skador på kollagen och en försämring av hudens struktur. (Hur mycket sol vi tål varierar med hudtypen.)
  • Viktnedgång

Dessa livsstilsfaktorer samverkar för att orsaka oxidativ stress. Detta inträffar när molekyler som kallas “fria radikaler” bildas internt och attackerar cellstrukturerna, inklusive dem som bidrar till att huden ser slät och fast ut. När strukturen har försvagats och kollagen- och elastinhalterna minskar, ökar takten förhudens allmäna åldrand.e Bland de synliga tecknen finns volymförlust, förlust av densitet och lyster samt fler synliga rynkor på hudytan.

Vi erbjuder en rad olika behandlingar som effektivt bidrar till att återställa hudens densitet och lyster. Läs gärna mer här på vår hemsida eller boka en kostnadsfri konsultation.

BOKA TID

Behanding

Slapp HudBOKA TID


KONTAKTA OSS
Telefon: 08-411 30 45 E-post: info@klinikestetik.se Kungsgatan 37, Stockholm

Öppettider
Mån-Fre: Kl.09.00 - 18:00
Lördagar: kl.10:00 - 14:00

NYHETSBREV

FÖLJ OSS

Följ oss ifall du är nyfiken på vad som händer bakom kulisserna eller om du t.ex. vill vara först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden!

© Klinik Estetik AB