Botox

Det muskelavslappnande medlet botulinumtoxin –  mer känt som Botox – är ett ett väl beprövat och godkänt läkemedel. Det är en världens vanligaste medicinska estetiska behandlingar som används med mycket positiva resultat vid behandling av rynkor och veck i pannan och i ögonområdet (kråksparkar). Botox uppvisar även positiva resultat vi behandling av besvärande arm- och handsvett samt migrän. Det kan även användas för att behandla olika typer av asymmetrier i ansiktet.

 • Beskrivning

  Om Botox

  Botox har använts som läkemedel i decennier vid neurologiska sjukdomar och ögonsjukdomar för behandling av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd. De senaste 10-15 åren har Botox använts för att ta bort ansiktsrynkor orsakade av muskelsammandragningar. Botox är världens mest använda metod för borttagning av rynkor.

  Så fungerar Botox

  Botox blockerar impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna och förslappar musklerna så att de inte längre kan dras samman och eliminerar därigenom linjer och rynkor. Efter behandlingen blir huden slätare och mjukare. Man ser effekt inom 3-4 dagar och effekten håller i sig upp till 6 månader.

  Behandlingen är snabb och enkel. Genom knappt kännbara tunna nålstick injiceras botox i behandlingsområdet. Ingen bedövning behövs och du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Vissa kunder upplever en lätt rodnad första dygnet, vilket är snart övergående.

  De obehandlade musklerna påverkas inte, vilket gör att din normala mimik inte påverkas. Effekten inträder redan den första veckan efter behandlingen.

  Följande behandlas med Botox

  Botox används ofta för att avlägsna rynkor och veck i pannan samt till linjer i yttre ögonvrån, s.k. kråksparkar. Vissa muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en behandling kan dess muskler slappna av vilket ger dig en öppnare blick. Ibland kan också nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen behandlas. Botox kan även behandla besvärande arm- och handsvettningar samt behandling av migrän.

  Många av våra kunder väljer att kombinera Botox med andra ansiktsbehandlingar, som t. ex. fillers/injektioner och uppnår mycket gott resultat.

  Effekten sitter i regel mellan tre och sex månader och varar längre för varje behandling du genomgår. Två till tre behandlingar per år rekommenderas för att upprätthålla effekten. En fördel är dock att effekten av behandlingen efter varje förnyad behandling sitter i längre för var gång, så att du allt eftersom behöver allt färre behandlingar. Hållbarheten efter behandlingen är individuell och varierar mellan olika individer.

  Finns det några biverkningar?

  Inga bestående biverkningar finns rapporterade kring för Botox. I vissa fall förekommer vissa övergående symptom, som lätt rodnad, pirrningar och ömhet i injektionsområdet.

  Huvudvärk kan uppstå 1-2 dagar efter behandling och är av snabbt övergående karaktär.

  Gravida och ammande får inte behandlas, detsamma gäller för patienter med ALS, Myastenia Gravis (muskelsjukdom) och känd allergisk reaktion mot något av det muskelavslappnande läkemedlets ingredienser.

  LÅNG EFFEKT MEN INTE PERMANENT

  En rynkbehandling med fillera har långvarig effekt, men är inte permanent. Det betyder att du alltid har möjligt att förändra ditt utseende. Erfarenhet visar att fillern kan vara effektiv i upp till ett år eller mer efter behandling.

  Du och din läkare kan planera in regelbundna återbesök för att bibehålla behandlingsresultatet. De flesta patienter väljer en uppföljningsbehandling sex till tolv månader efter den första behandlingen.

  Ansiktslinjer och konturering av ansiktet. Uppföljningsbehandling behövs vanligtvis efter 6–12 månader.

  Läppförstoring Uppföljningsbehandling behövs vanligtvis efter omkring 6 månader.

  Hudföryngring och fukttillförsel på djupet. Efter den inledande intensivbehandlingen på 3 behandlingar med 2–3 veckors mellanrum rekommenderas uppföljningsbehandlingar ungefär var 6:e månad.

  Hur länge effekten varar påverkas dock av många faktorer som till exempel hudtyp, livsstil, ålder, behandlingsområde och i viss mån behandlarens injektionsteknik.

  SÅ FUNGERAR FILLERS

  Fillers förbättrar ditt naturliga utseende genom att tillföra och återge huden volym, göra den slät och mjuk och ge ditt utseende nytt liv.

  Huden är rik på hyaluronsyra. När vi blir äldre förändras gradvis hyaluronsyrans fördelning och funktion i huden, vilket gör att karakteristiska ålderstecken som linjer och rynkor uppstår. Fillera bättrar på hudens eget förråd av hyaluronsyra och ger volym som antingen mjukar upp ålderstecknen eller förstärker dina naturliga ansiktsdrag.

  Fillera är en injektionsbehandling som alltid ska utföras av en medicinskt utbildad person med erfarenhet av att använda dem.

  SÅ GÅR EN BEHANDLING TILL

  Före behandling med fillers går alltid vår läkare igenom med dig hur själva behandlingen går till och diskuterar vad just du vill uppnå. Du får även tid att ställa frågor.

  Själva behandlingen görs sedan genom att fillers injiceras i små mängder i huden med en mycket fin nål. Där tillför fillern fukt och ger struktur och naturlig volym som jämnar ut synliga linjer.

  Vissa personer kan uppleva behandlingen som lite obehaglig. En bedövningskräm används ofta. En annan form av bedövning, så kallad dental blockad (liknande den hos tandläkaren), används ofta för att bedöva vid behandling av läppar.

  En behandling är ett enkelt ingrepp och normalt behöver du inte vara hemma från jobbet efteråt. Du kan dock förvänta dig lätt rodnad, svullnad, smärta,ömhet, klåda och/eller blåmärke efter behandlingen.

  Det är samma reaktioner som du kan förvänta vid alla typer av injektioner. Obehagen är övergående och försvinner i allmänhet på ett par dagar. Vid läppförstoring kan det vara bra att planera behandlingstillfället lite mer noga eftersom läpparna kan svullna och se lite ojämna ut ett par dagar.

  SÄKER BEHANDLING

  De flesta personer kan behandlas med fillers. Vissa vanliga injektionsrelaterade reaktioner kan uppträda efter en injektion med filler. De försvinner vanligtvis av sig själva inom en eller två dagar efter injektionen. Sådana reaktioner kan bland annat vara rodnad, svullnad, smärta, klåda, blåmärke eller ömhet vid injektionsstället.

  Andra hudreaktioner kan i sällsynta fall vara i upp till två veckor. Efter en läppförstoring kan läpparna vara svullna i flera dagar. Du bör alltid diskutera dina tidigare sjukdomar med din behandlare i samband med rådgivningen före behandlingen.

 • Botox Priser:
  Panna 2000-4000:-
  Glabella fr. 2500:-
  Kråksparkar Yttre ögonvrån fr. 2500:-
  Spänningshuvudvärk fr. 2500:-
  Käkspänningar fr. 2500:-
  Svettbehandling ( Armhålor ) fr. 5000:-
Joel Touma

Joel Touma

Leg. läkare

Joel Touma är ansvarig läkare på Klinik Estetik. Han har lång erfarenhet inom generell kirurgi och är specialiserad inom injektionsteknik och doktorerar inom rekonstruktion efter bröstcancer. Som chefsutbildare inom injektionsteknik och ansiktsestetik vid Inject Academy Stockholm har han utvecklat avancerade metoder som individualiseras och anpassas efter varje patient i syfte att uppnå ett så naturligt resultat som möjligt. Genom sitt engagemang som styrelsemedlem i Rådet för Estetiska Behandlingar i Sverige – vars målsättning är att öka skyddet för den enskilde patienten – driver han aktivt frågan att skapa en tryggare skönhetsbransch. Joel Touma deltar i även regelbundet i internationella kongresser och anlitas som föreläsare världen över.